Divriği'de Esnaflara Hijyen Eğitimi Verildi

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) tarafından gıda maddesi üreten, satan ve toplu tüketime arz edilen işyerlerinin ..
Bu haber 12 Kasım 2012, Pazartesi 20:13:19 eklenmiştir.

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) tarafından gıda maddesi üreten, satan ve toplu tüketime arz edilen işyerlerinin sahipleri ve çalışanlara yönelik hijyen eğitimleri Divriği ilçesinde başladı.

SESOB, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Divriği Esnaf Odası işbirliği ile gerçekleştirilen seminere, ilçede fırınlarda ekmek üretiminde, dağıtımında, satışında çalışan ve ekmek satış yerlerinde ekmek satışı yapan personel katıldı.

İlçede bulunan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Salonu’nda gerçekleştirilen seminere konuşmacı olarak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Seyit Yıldız ve Gıda Kontrolörü Aygen Ürgüp katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan SESOB Başkanı Beşir Köksal, hijyen eğitimlerini talebin fazla olması nedeniyle Divriği ilçesinden başlattıklarını söyledi.

Hijyen eğitiminin önemine değinen Köksal, “Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği ile öngörülen ‘Genel Gıda Hijyen Eğitimi’nin yapılması konusunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile konfederasyonumuz arasında 6 Temmuz tarihinde işbirliği protokolü imzalanmıştır. Biz de teşkilat olarak bu protokol sonrasında ilk eğitimizi 60 kişi ile Divriği ilçemizden başlattık. Talebin fazla olması halinde diğer ilçelerimizde de bu eğitimleri yapacağız. Eğer talep az ise birliğimizde bu eğitimleri gerçekleştireceğiz. Amacımız insan sağlığına önem vererek esnaf ve sanatkârlarımızın idari para cezalarına muhatap kalmamalarıdır.” dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Seyit Yıldız ise, Türkiye’de en çok tüketilen gıda olan ekmek için Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek çeşitleri tebliği ile ekmek üretimi, satış, depolama ve muhafaza koşullarının tekrar şekillendirildiğini söyledi. Ekmek tebliğinde en önemli değişimlerden birinin de ekmek üretiminde çalışanların hijyen eğitimi almasının zorunlu hale geldiğini vurgulayan Yıldız, yapılan değişiklikle gıdanın tüketiciye en güvenilir şekilde arzını sağlamayı amaç edinildiğini kaydetti.

Ziraat mühendisi Seyit Yıldız, hijyen ve sanitasyonla ilgili genel tanımlar, gıdadaki zararlı maddeler, bulaşma ve bozulmalar, personel, işyeri ve ekipman hijyeni, temizlik ve dezenfeksiyon, fırınlarda hijyen ve sanitasyon, fırınlarda iyi hijyen uygulamaları, gıda zehirlenmeleri, ekmek ve ekmek çeşidi mevzuatları konularında bilgi verdi. Seminer sonunda katılımcılar sınava tabi tutuldu. Sınavda 70 puan ve üzerinde alanlara sertifika verileceği belirtildi.

Semineri, Divriği Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ömer Gürel ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Özfidan da takip etti.

ETİKETLER : Divriği hijyen eğitimi Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği SESOB Divriği Esnaf Odası Aygen Ürgüp Beşir Köksal Ziraat Mühendisi Seyit Yıldız Divriği Esnaf ve Sanatkar Odası Ömer Gürel Hüseyin Özfidan
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SİVAS HABER haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 


ÇOK OKUNANLAR
SON YORUMLANANLAR
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları

Sivas Haber - Sivas, Sivas Haberleri
© Copyright 2018 Sivas Haber. Tüm hakları saklıdır.
Teknoloji
Apple
Google
Facebook
Twitter
Spor
Fenerbahçe
Beşiktaş
Trabzonspor
Sivasspor
İlçeler
Divriği
Şarkışla
Suşehri
Yıldızeli
Politika
Adalet ve Kalkınma Partisi
Cumhuriyet Halk Partisi
Milliyetçi Hareket Partisi
Büyük Birlik Partisi
Dünya
Amerika Birleşik Devletleri
Suriye
Azerbaycan