Dondurmalar Artık Hızlı Erimeyecek

Bilim adamları dondurma sevdalılarını sevindirecek bir buluşa imza atmış olabilirler. Keşifleri dondurmanın erimesini yavaşlatan bir bileşen.
Bu haber 2015-11-20 19:30:54 eklenmiştir.

Bilim adamları dondurma sevdalılarını sevindirecek bir buluşa imza atmış olabilirler. Keşifleri dondurmanın erimesini yavaşlatan bir bileşen. Bileşen kendinliğinden ve sıcak havalarda dondurmanın daha fazla donmuş olarak kalmasını sağlayana bir protein.

İskoçyadaki bir üniversitede araştırma ekibi tarafından bulunan proteine BsIA adı verildi.Protein erimeyi hava su ve yağı bağlayarak  yavaşlatıyor.

Proje lideri buldukları potansiyel bileşenin kendilerini heyecanlandırdığını ve yeni bileşenin tüketici ve üreticilerin dondurma deneyimini zenginleştireceğini söyledi.

Protein bir çeşir faydalı bakteriden oluşuyor ve aynı zamanda farkı türdeki gıdaların doymuş yağ oranını ve kalorilerini azaltmak için kullanılması mümkün.

Araştırmacılar bileşenin pek çok yiyecekte kullanılabilecek ve gıda şirketlerine  önemli faydalarının olabilecek bir potansiyelde olduğunu belirtiyorlar.

Bulunan yeni bileşenin 3 ila 5 yıl arasında  market raflarında yerini alabileceği belirtiliyor.

 

ETİKETLER : dondurma yavaş eriyen dondurma araştırma BsIA protein
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 


ÇOK OKUNANLAR
SON YORUMLANANLAR
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları

Sivas Haber - Sivas, Sivas Haberleri
© Copyright 2018 Sivas Haber. Tüm hakları saklıdır.
Teknoloji
Apple
Google
Facebook
Twitter
Spor
Fenerbahçe
Beşiktaş
Trabzonspor
Sivasspor
İlçeler
Divriği
Şarkışla
Suşehri
Yıldızeli
Politika
Adalet ve Kalkınma Partisi
Cumhuriyet Halk Partisi
Milliyetçi Hareket Partisi
Büyük Birlik Partisi
Dünya
Amerika Birleşik Devletleri
Suriye
Azerbaycan